Renata

Renata Dulinska-Krol jobber i dag som fiolinlærer på Kongsberg kulturskole, men det var i hjembyen Wroclaw i Polen interessen for musikk startet. Hun forteller:

- Farfaren min viste meg den store fiolinen hans og sa at jeg kunne få spille på den når jeg ble stor. Jeg var bare tre år gammel, men husker det som om det var i går, forteller hun varmt om minnet. Det var også rytme og sang i barnehagen og det synes jeg var kjempegøy. Ikke minst  tok tantene mine med meg på sangøvelser i band.

I hele 10 år jobbet Renata som rytmikklærer i Polen. I tillegg startet hun barnekoret «Bajkonutki». Koret var en del av et stort prosjekt som het «Synging Polen». Koret fikk blant annet bli med på konsertopptak for den tyske klassiskmusikkradioen WDR.

Renata er utdannet musikkpedagog, med kordireksjon som hovedfag, og det er fiolin som er hovedinstrumentet hennes. Det er tydelig at musikk betyr utrolig mye for henne.

- Musikk fascinerer meg, vekker følelser, lager gåsehud, er uendelig, sier hun. Det er fascinerende å kunne formidle musikaliteten til korsangere og se deres engasjement.

Hun forteller hun trives godt i Kongsberg på grunn av byens rike kulturliv og fine arkitektur. Det er også mangt som fascinerer henne med faget.

- Som fiolinist ble jeg fascinert av «Timani-metoden» som hjelper musikere bruke kroppen sin enda bedre for å unngå overbelastninger og uttrykke musikaliteten enda lettere og dypere. De tre kommende år tar jeg sertifisering i denne metoden. Jeg liker å jobbe med musikk gjennom stemmer.

 

Renata har dirigert både blandede kor, og herre og damekor tidligere. De siste er Modum kammerkor, Crescendo damekor, og en periode dirigerte hun Drammen mannskor.

Vi i Notodden Mannssangforening ønsker Renata hjertelig velkommen i koret.

Her er lenker til:

Repertoar

Sangforeningen

Om fremtiden

Om typer musikk

Foreningens styre

Sangerne våre

Aktivitetskalender